Alexandre Dumas Jr.-Dama cu camelii

banner-ebooks

Descriere

„Tânărul Armand Duval se îndrăgosteşte de o curtezană celebră, Marguerite Gautier. Cameliile menţionate şi în titlul cărţii reprezintă invitaţia pe care femeia o lansează bărbaţilor de a petrece timp în compania ei.

Dacă la început sentimentele lui Armand îi sunt indiferente, în cele din urmă Marguerite, dama cu camelii, descoperă ce este cu adevărat dragostea. Când idila lor prinde contur, Armand convingând-o chiar să renunţe la viaţa de curtezană, tatăl băiatului reuşeşte să îi despartă… Marguerite revine la viaţa de curtezană, iar Armând învaţă să sufere fără speranţă.

Dama cu camelii este primul roman de succes al autorului Alexandre Dumas-fiul care, până la publicarea acestuia, a stat mai mult în umbra tatălui. Succesul se datorează poveştii care în ciuda schimbărilor de mentalitate, rămâne totuşi actuală prin subiectul abordat, acela al unei iubiri interzise.

Cartea s-a bucurat de multe ecranizări, în rolurile protagoniştilor fiind distribuiţi actori precum Greta Garbo şi Robert Taylor (în pelicula realizată în 1936) sau Linda Batista şl Alberto Molinari (într-un remake actual).”

ePub:

download-buttonaaaaa

Mobi:

download-buttonaaaaa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.